Wyszukiwarka

 

Cieszymy się, że trafiliście Państwo na stronę Sudeckiej Księgarni Wysyłkowej. Chcielibyśmy zachęcić również do częstych odwiedzin naszej głównej witryny poświęconej atrakcjom polskich, czeskich i niemieckich Sudetów:

 

Serwis Turystyczny
NaszeSudety.pl

Polecamy Państwa uwadze nasz nowy dział, zatytułowany "Promocje i wyprzedaże", w którym oferujemy między innymi mapy i przewodniki po obniżonej cenie (kilkaset pozycji!) oraz wydawnictwa w promocyjnych cenach

 

Większość map w cenie 3 zł, większość przewodników oferujemy w cenie 5 zł!

Wizyt:
Dzisiaj: 105Wszystkich: 779208

Osiemnastowieczny receptariusz kulinarny z Jeleniej Góry

Cena:128.00
Do koszyka
masz pytania?

     „Oddajemy dzisiaj do rąk czytelnika książkę, która wprowadzi go w meandry kuchni jeleniogórskiej sprzed z górą trzystu lat i choć pod względem wyrafinowania nie jest to może De re coquinaria, książka kucharska przypisywana wielkiemu rzymskiemu smakoszowi Apicjuszowi, to jednak wynika z niej wprost, że jeleniogórzanie okresu baroku lubili dobrze zjeść, i że, jeśli idzie o zróżnicowanie smaków, wcale nie odbiegali tak bardzo od Rzymian.”

Józef Zaprucki

 

Spis treści:
- Wstęp
- Ab ovo ad mala. Słowo od tłumacza
- Rodzina Christopha Jacoba Preidla juniora, jego książka kucharska i zasady jej edycji
   - Rodzina Preidlów w Jeleniej Górze
   - Koch-Buch Ch.J. Preidla
   - Zasady edycji
- Słownik miar uzytych w Koch-Buchu
- Książka kucharska
- Skorowidz potraw i składników

 


Christoph Jacob Preidl junior [red. Ivo Łaborewicz]: "Osiemnastowieczny receptariusz kulinarny z Jeleniej Góry". Wydawnictwo Ad Rem, Jelenia Góra 2022. Okładka twarda, format 17 x 24 cm, stron 244, pojedyncze kolorowe ilustracje

Osiemnastowieczny receptariusz kulinarny z Jeleniej Góry - Galeria 4

Osoby, które kupiły ten produkt kupiły także:

Polecamy także:

 

Komentarze

Komentarz
Ocena: